Niet zeker over welk type vloer je in je huis moet leggen? Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over pvc vloeren. De afkorting pvc staat voor Polyvinylchloride. Het is een kunststof die veel wordt gebruikt in vloeren. Nu denk je waarschijnlijk ‘Kunststof op de vloer? Is dat wel mooi?’ Pvc-vloeren zijn tegenwoordig nauwelijks van laminaat te onderscheiden. Je ziet er dus eigenlijk niks van.

Waarom pvc?

Waarom kiezen voor pvc als het toch veel op laminaat lijkt? Dan kun je net zo goed voor laminaat gaan. Dit blijkt echter iets te kort door de bocht. Pvc is een stevig materiaal dat niet snel breekt. Dit is een zeer mooie eigenschap, vooral voor vloeren. Een ander bijkomend voordeel is dat je dit soort kunststof prima kunt verwerken. Je kunt pvc er dus niet alleen uit laten zien als houten vloeren, maar je kunt je vloeren ook op steen laten lijken. Pvc is een goed alternatief voor natuurlijke materialen en is meestal minder duur.

Alternatief plan

Als je de juiste pvc voor je huis niet kunt vinden, raden we je aan laminaat te kiezen. Laminaat heeft de uitstraling van houten vloeren en bevat ook massief hout. Het hout wordt in lagen geperst met daarop een beschermende kunststof laag. De vloeren zijn ook minder duur dan de originele houten vloeren. Om te zien wie deze vloer bij jou in de buurt kan leggen, kun je het beste op internet kijken. Vul bijvoorbeeld laminaatenparket.nl in en kijk welk bedrijf het beste bij jouw klus past.

Verschillende soorten

Toch liever een pvc-vloer? Dan moet je het type vloer kiezen dat het beste bij je past. Zoals zojuist kort uitgelegd, heb je steen- en houtachtig pvc. Als je van een industriële stijl houdt, dan is de steenlook misschien iets voor jou. Voor een warmere uitstraling is een houtlook het beste. Er zijn ook verschillende versies. Je kunt kiezen uit donkere of lichte kleuren, maar ook uit candybar- of visgraatpatronen. Zo kun je pvc ook gebruiken om de laatste lifestyletrends na te bootsen. Ideaal voor iemand die mee wil gaan met de tijd.

Hoe duur is een pvc-vloer?

Vergeleken met vloeren van echt hout en natuursteen zijn pvc vloeren goedkoop. Het leggen van deze vloeren is ook minder nauwkeurig, waardoor de vloer geschikt is om zelf te leggen. Je kunt hierdoor wat extra kosten besparen. Pvc vloeren zijn dus goed voor de portemonnee.

Door Joyce