Bevalt jouw beste vriendinnetje binnenkort van haar kindje en ben je op zoek naar een geweldig kraamcadeau? In deze blogpost krijg je allerlei tips zodat jij verzekerd bent van een origineel cadeau dat in met liefde ontvangen zal worden. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder voor een aantal tips.

Een kraammand vol leuke verrassingen

Het allereerste idee is het geven van een zogeheten kraammand. Deze mand stel je gemakkelijk zelf samen en bestaat uit allerlei handige gadgets die je als ouder nodig hebt voor je pasgeboren kindje. Denk aan luiers, hydrofiele doeken, baby verzorgingsproducten, een speen, een flesje etc. Je vult de mand zelf met de producten die jij graag wilt geven. Een alternatief idee is om de mand volledig te vullen met producten om moeder eens goed te verwennen. Denk aan thee, koekjes, chocolade, verzorgingsproducten, geurstokjes, bloemen etc. De baby wordt vaak al genoeg verwend door de eigen ouders en de omgeving. Met een originele kraammand zet jij juist de moeder in het zonnetje. Dit heeft ze tenslotte wel verdiend. Natuurlijk is het ook mogelijk om je kraammand te vullen met cadeautjes voor beiden. Aan jou de keuze!

Geef een gepersonaliseerde knuffel

Bij gepersonaliseerde kraamcadeaus kun je denken aan cadeautjes met de naam van het pasgeboren kindje erop. Erg leuk om te krijgen als ouders én bovendien ook zeer leuk voor het kindje wanneer deze wat ouder is! Je kunt tegenwoordig vele voorwerpen laten voorzien van een naam. Een optie die altijd goed in de smaak valt, is een gepersonaliseerde knuffel. Knuffels zijn een populair cadeau om te geven. Naast dat het kan dienen als accessoire voor de babykamer, zijn knuffels ook goed voor de ontwikkeling van je kleintje. Een knuffel biedt je kindje troost en geborgenheid, op elke moment dat hij/zij dit nodig heeft. Vaak hechten kinderen dan ook een speciale waarde aan hun knuffels.

Een functioneel cadeau voor later

Vaak wordt een pasgeboren kindje overladen met spullen. Wil jij verzekerd zijn van een kraamcadeau dat ook echt gebruikt gaat worden? Ga dan voor een cadeautje dat het kindje kan gebruiken wanneer het wat ouder is, bijvoorbeeld een rugzak kind met naam. Deze rugzakken personaliseer je zelf naar wens. Het kindje kan deze rugzak bijvoorbeeld gebruiken in de peuter/kleutertijd, wanneer deze naar de BSO of naar de oppas gaat. Ook kunnen ze er spulletjes in kwijt met dagjes weg of wanneer ze bijvoorbeeld voor het eerst naar zwemles gaan. Zoals je ziet, komt een leuke rugzak altijd wel van pas. De rugzakken zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Zo is er altijd wel een cadeau dat bij je past. Verras je vriendin met een van deze originele cadeaus.

Door Joyce