Het is weer volop zomer en dat betekent dat we weer de hele dag én avond buiten kunnen zitten. Het klinkt voor veel mensen als muziek in de oren: met een leuk boek of magazine en wat koud drinken de hele middag in de tuin genieten van het weer. En met een loungeset ben je echt helemaal klaar voor de lange en warme zomerdagen. Er zijn echter heel veel verschillende soorten loungesets en soms is het lastig om de juiste te kiezen. In deze blog zullen wat meer vertellen over loungesets, zodat je sneller de juiste gevonden hebt! Lees dus snel verder.

De juiste grootte bepalen

Iedereen heeft natuurlijk een andere tuin en niet elke loungeset past in elke tuin. Als je een grote tuin hebt en vaak met vrienden of familie buiten zit, is een grote loungeset aan te bevelen. Als je minder mensen over de vloer hebt of minder ruimte, is natuurlijk een kleinere loungeset beter. Bovendien is het handig om te bedenken wat voor soort loungeset je wil. Een hoekbank is heel gezellig, maar losse stoelen zijn soms net wat praktischer en handiger als je gezellig een keertje wil gaan barbecueën. Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende kleuren. Als je je tuin op wil vrolijken, kan je voor een frisse kleur kiezen. Ga je voor een iets strakkere look? Dan is een mooie antraciet, zwarte of grijze loungeset ideaal. Ook is het slim om van tevoren een prijs in je hoofd te hebben. Kijk ook altijd even naar de loungeset aanbieding. Deze zijn natuurlijk net wat goedkoper en er zitten vaak echt pareltjes tussen!

Verschillende materialen

Ook komen loungesets in verschillende materialen. Zo kan je vaak kiezen tussen metaal, RVS, hout of aluminium. Het ene materiaal is het andere niet. Hout moet je bijvoorbeeld goed onderhouden en af en toe schuren, zodat het mooi blijft. Een loungeset aluminium daarentegen is veel onderhoudsvriendelijker. Bovendien kan de ene loungeset wel de hele winter buiten blijven staan, terwijl de andere naar binnen gehaald moet worden in de koude maanden. Ook de kussens komen in verschillende materialen. Veel kussen moeten ’s nachts naar binnen gehaald worden en kunnen niet tegen regen. Als je liever niet de hele tijd in de weer wil zijn met de kussens, is het verstandig om voor all weather of waterafstotende kussens te kiezen. Deze zijn geschikt om buiten te blijven liggen en zullen dan ook niet aangetast worden door de regen of wind.

 

Door Joyce