Als je tegenwoordig op social media kijkt, vind je veel supplementen voor het sporten. Veel influencers promoten supplementen en ze zijn extreem populair. Op veel van deze supplementen staat de term "whey isolaat". Het zijn grote potten en in deze potten zit poeder, maar wat is dit precies? Deze poeder zorgt ervoor dat je meer eiwitten in je lichaam krijgt als je het inneemt en dat is natuurlijk goed voor je. Daarnaast zijn er nog veel meer supplementen en zie je tegenwoordig ook veel ‘’eaa’’ voorbij komen. Wat is whey precies? En wat is eaa precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je meer te weten komt over beide supplementen.

Wat is whey precies?

Whey is een bijproduct van de productie van kaas. Het is een geschenk voor de gemiddelde sporten, maar ook voor de atleten. Het is namelijk een compleet eiwit in poedervorm en uitstekend om te nemen als supplement te nemen. Het is een van de beste eiwitpoeders die er is en je kunt het makkelijk mixen met water of melk. Dit vormt natuurlijk de shake en deze krijgt uiteindelijk de benaming: eiwitshake. Er zijn verschillende vormen van whey en deze zijn concentraat, isolaat en hydrolisaat. Whey isolaat is een van de beste vormen van whey en deze is extra zuiver. Het is een pure vorm van whey en deze vorm noemen we natuurlijk whey isolaat. De poeder van isolaat bestaat uit 85% eiwitten en bestaat uit veel minder koolhydraten. Toch zijn er veel mensen die liever kiezen voor concentraat en dit draait vooral om de smaak. Concentraat smaakt namelijk een stuk beter en dat komt doordat deze meer vetten en koolhydraten bevat.

EAA

Als je vaak in de sportschool te vinden bent, kunnen EAA supplementen de uitkomst bieden. EAA is perfect als je je spieropbouw wilt behouden en dit komt door de aminozuren. Dit zijn namelijk de bouwstenen voor je spieren en kunnen alleen uit voedsel worden gehaald. Door middel van deze EAA supplementen kun je ervoor zorgen dat er meer aminozuren in je lichaam komen. Dit is natuurlijk ideaal en je lichaam ziet de aminozuren als een compleet eiwit. EAA is daarom perfect voor als je spieropbouw wilt realiseren en deze ook altijd wilt behouden.  Je kunt whey en EAA supplementen eenvoudig bestellen op het internet, hier vind je ook meer informatie over het product en over hoe je het kunt gebruiken.

 

Door Joyce