Nu het eindelijk zomer is kun je weer heerlijk hele dag genieten van het lekkere weer bij jou in de tuin. Met de zon in je gezicht en een boekje in je handen kun je echt optimaal genieten van jouw tuin. Jouw tuin is een belangrijk onderdeel van jouw huis en het is dan ook belangrijk dat jij je hier helemaal op je gemak voelt. Als jij nu een kijkje door je tuin neemt, zijn er dan dingen die je graag anders zou willen hebben? Als dat het geval is dan is dit misschien de perfecte tijd om jouw tuin eens een makeover te geven. 

Kijk goed wat er anders moet

Als jij jouw tuin een makeover wil geven, dan zul je na moeten gaan denken over wat jij graag anders zou willen zien. Je kunt beginnen door een rondje door de tijd te lopen. Neem alles even goed in je op en kijk of er dingen zijn die je opvallen. Loop alles even langs en kijk of je op nieuwe ideeën komt voor jouw tuin. Als je al heel lang een tuinhuisje wil hebben in je tuin, dan kun jij je inbeelden hoe dit eruit zou komen te zien in jouw tuin. Je kunt nadenken over het uiterlijk, maar ook over de inrichting. Neem echt even de tijd om goed na te denken over wat jij nou precies met jouw tuin wil gaan doen.

Doe inspiratie op online

Als je het erg lastig vindt om dingen te bedenken, dan kan het handig zijn om online op zoek te gaan naar inspiratie. Heel veel mensen vinden het leuk om hun ervaringen en ideeën te delen online. Zo kun je kijken naar voorbeelden van tuinen van andere mensen en kijken welke dingen jij zelf ook wel graag in jouw tuin zou willen hebben. Als jij in een voorbeeld ziet dat mensen hillhout tuinhout gebruiken en dit spreekt jou erg aan, dan kun je ervoor kiezen om hier ook gebruik van te maken.

Ga aan de slag met het verbouwen

Als je voldoende onderzoek hebt gedaan, dan kun je aan de slag gaan. Zorg dus dat je echt goed weet wat het plan is, zodat je later niet voor vervelende beslissingen komt te staan. Zodra alles dus helemaal duidelijk is en je alle spullen binnen hebt kun je gaan beginnen met het verbouwen. Zo kun je tuinschermen laten plaatsen, maar je kunt ook kijken welke taken je zelf kunt doen. Ga dus druk aan de slag met het omtoveren van jouw tuin.

Door Joyce