Nog op zoek naar een aantal handige taken om deze zomer te doen? Dan is het zeker aan te raden om jouw kledingkast eens goed uit te ruimen. Als jij iemand is die dol is op het kopen van kleren, dan kun je na verloop van tijd een kledingkast hebben die eigenlijk veel te vol is. Als je nooit iets weggooit en wel kleren blijft kopen, dan zul je na een tijdje geen ruimte meer over hebben. Als jij merkt dat jouw kledingkast echt toe is aan een opruimbeurt, dan is deze zomer het perfecte moment om daar eens goed mee aan de slag te gaan. Als je niet zo goed weet hoe je dit aan moet pakken, dan helpen wij jou hier graag bij. Lees dus snel verder en voordat je het weet is jouw kast weer helemaal op orde.

Kijk wat er allemaal weg kan

Om te beginnen moet je goed gaan kijken naar de kleren die je op dit moment allemaal hebt. Het is handig om alles er gewoon uit te halen om even overzicht te krijgen voor jezelf. De kans is namelijk groot dat je echt niet meer weet welke kleren jij nou allemaal hebt. Begin dus bij het leegruimen van jouw kast en maak stapels met verschillende kledingstukken. De kans is groot dat je veel kleren tegen gaat komen waarvan je allang weer was vergeten dat deze bestonden. Neem even goed een kijkje naar al jouw kleren en denk even goed na welke dingen je eigenlijk nooit meer draagt.

Geef weg of verkoop

Probeer je kleren dan onder te verdelen in wat je wel en wat je niet wil houden. De kleren die je wel wil houden kun je weer mooi opvouwen en in je kast leggen. Probeer hier een systeem voor te hebben, zodat jouw kast er overzichtelijk uitziet. De kleren die je niet meer wil hebben kun je weggooien, maar je kunt het ook verkopen. Online zijn veel mogelijkheden om deze kleren te verkopen aan andere mensen. Als je dit teveel moeite vindt, dan kun je er ook voor kiezen om de kleren aan een goed doel te geven.

Vul je kast met nieuwe kleding

Zodra alle oude kleren weg zijn is er weer ruimte in jouw kast voor mooie nieuwe overhemden en korte broeken voor de zomer. Kijk goed welke kleren je nodig hebt en vul jouw kast weer met prachtige nieuwe exemplaren.

Door Joyce